Преди да си задам въпроса държа да уточня, че не съм вярващ и не вярвам в магии. Обаче мой близък има проблеми, които медицината не може да обясни и отиде в църква да му пеят/четат - или както там се нарича - Киприянови молитви. По-късно се разбра, че единственото женско внуче (сред още 5 или 6 мъжки) на заподозреният почти е гушнало букета буквално минути след като са свършили с ритуалите против магии в кварталната църква и медиците не могли да обяснят каква е причината. Впоследствие заподозреният води другото си внуче в руска църква, а пък моят близък чул, че в руса църква се ходи за разваляне на магии. И аз му казах да иде там, щом смята, че са му направили магия. Но той каза, че не знае какви са ритуалите там и натовари мен (атеиста) да му намеря информация за ритуалите в руската църква.
Горното встъпление го написах по молба на моя близък, макар че аз лично бих си задал въпроса директно - има ли нещо специфично при ритуалите в руските църкви, какво е специфичното (някакви изисквания, може би) и изобщо какво представлява ритуалът там?